Het overkomt iedere ondernemer wel een keer en niemand zit er op te wachten: een controle door de Belastingdienst. Dit kan bijvoorbeeld een eenvoudige beoordeling van de administratie inhouden. Steeds vaker zien wij echter dat de Belastingdienst uitgebreider toezicht houdt, waarbij de beoordeling wordt verbreed naar meerdere (rechts-)personen en informatie zelfs wordt opgevraagd bij derden in binnen- en buitenland.

Risico op reputatieschade

Een controle brengt, of deze nu beperkt of zeer uitgebreid is, onzekerheid met zich mee. Ondanks dat een ondernemer zijn uiterste best doet om te voldoen aan alle fiscale wet- en regelgeving, kunnen fouten worden gemaakt die tijdens een controle aan het licht komen. Daarnaast bestaat voor de ondernemer het risico op reputatieschade op het moment dat bij leveranciers en klanten gegevens worden opgevraagd door de Belastingdienst.

Doorlooptijden

Wat een belastingcontrole niet leuker maakt, zijn de doorlooptijden. Langere doorlooptijden betekenen voor u dat uw belastingpositie onzeker blijft en teruggaven later worden ontvangen. Het ondersteunen van de medewerkers van de Belastingdienst bij de te verrichten werkzaamheden, kost u tijd en energie. Ook geven veel cliënten aan stress te ervaren van het onderzoeksproces, vanwege het risico op boetes en hoge belastingrente voor fouten in de administratie.

Regelmatig vragen cliënten ons om bijstand bij een belastingcontrole. Daarbij is het uitgangspunt om de overlast die het onderzoek met zich brengt zo klein mogelijk te houden. Door het snel en efficiënt aanleveren van gegevens aan de Belastingdienst, wordt de doorlooptijd van een controle zo kort mogelijk gehouden.

Een belastingcontrole. Doe er uw voordeel mee!

Ondanks dat een belastingcontrole een vervelende, tijdrovende zaak is, biedt het ook kansen. De werkzaamheden die door u en ons worden verricht gedurende een onderzoek bieden een goed inzicht in de fiscale posities van de onderneming. Met behulp van de gegevens die de beoordeling heeft opgeleverd kunt u uw administratie efficiënter inrichten, gemiste belastingvoordelen signaleren en aan uw afnemers en toeleveranciers laten zien dat u fiscaal “in control” bent.

Wordt u door de Belastingdienst benaderd voor een controle van uw aangiften of administratie? Forward Fiscalisten helpt u om het onderzoeksproces snel te doorlopen, met aandacht voor de kansen die een boekenonderzoek u biedt. Heeft u hier vragen over? Neem gerust eens contact op met het fiscale team van Hans Pieter Mulder (hanspieter@forwardfiscalisten.nl).

Kennis maken met Forward Fiscalisten?

We gaan graag het gesprek aan over de voordelen die we MKB en corporates fiscaal bieden (aan tafel of telefonisch). Met gespecialiseerde fiscale teams zorgen we bij honderden bedrijven en organisaties voor professionele onafhankelijke fiscale advisering én implementatie. Onze meerwaarde wordt direct duidelijk in een oriënterend gesprek. Wilt u op korte termijn vrijblijvend kennismaken met Forward Fiscalisten?

📞 088-1412400
📧 info@forwardfiscalisten.nl

Onze werkwijze ontdek je hier, inclusief kernwaardes. Onze specialisten staan 100% voor u klaar. Iedere dag opnieuw.

Spread the word. Share this post!

Vragen over dit artikel? Neem contact op met Hans Pieter Mulder.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Voor fiscale updates en adviezen
Naam
E-mailadres
×