Voordeel door btw-advies van specialisten

Het toepassen van de wet- en regelgeving inzake de btw lijkt eenvoudiger dan het is. Weet u precies wanneer een btw-vrijstelling van toepassing is? Weet u welk btw-tarief u in rekening moet brengen? Kent u de gevolgen voor de btw als u met het buitenland gaat handelen? Wanneer is verlegging van btw aan de orde? Voldoet uw administratie aan alle btw-regels? Maakt u correcties voor privégebruik? Deze typische btw-vraagstukken vragen om btw-advies passend bij uw bedrijf en situatie. De btw-specialisten van Forward Fiscalisten zorgen ervoor dat u niet teveel belasting betaalt en dat u zich niet in uw btw-zaken hoeft te verdiepen.

Direct contact met onze btw-specialisten
Voordeel behalen door scherp en onderscheidend btw-advies van specialisten

Btw-specialisten die denken in oplossingen

Bij iedere transactie is het de vraag wat de gevolgen zijn voor de btw. Er is geen ander belastingmiddel dat zo onderhevig is aan veranderingen. Het is dan ook niet vreemd dat u naar btw-advies op zoek bent om alles op orde te hebben en discussies met de Belastingdienst te voorkomen. Met onze ervaren btw-specialisten bent u verzekerd van de juiste kennis, begeleiding en advies over btw. Btw-problemen worden op deze wijze in de kiem gesmoord. Het inschakelen van onze btw-specialisten betekent vaak dat dit u juist geld oplevert in plaats van kost.

Btw-positie van profit en non-profit 

Wij bieden btw-advies aan zowel mkb(+)-bedrijven als (mid-)corporates. Ook hebben wij een stevig trackrecord opgebouwd binnen de non-profit sector, bij ondernemers en -organisaties met (bijna) enkel btw-vrijgestelde omzet. Zo ondersteunen wij een aanzienlijk aantal grote zorginstellingen en onderwijsinstanties met financieel advies over btw (zie ook Zorg). Voorbeelden van aandachtsgebieden zijn: de fiscale kwalificatie van subsidies, maar ook hoe fiscaal zo optimaal mogelijk (dure) goederen of bijvoorbeeld onroerend goed aan te schaffen.

Waar kunnen wij u concreet mee helpen?

De btw-specialisten van Forward Fiscalisten kunnen u helpen met:

 • Advisering over (wijzigingen in) de btw-wetgeving en (nieuwe) jurisprudentie en de effecten daarvan op het bedrijfsmodel en de btw-processen;
 • Adviseren over, en beperken van de btw-impact van bedrijfsherstructureringen en fusies & overnames;
 • Opstellen en indienen van btw-aangiften, Opgaven ICP en Intrastat-aangiften;
 • Begeleiding bij btw-controles en bezwaar- en beroepsprocedures;
 • Uitvoeren van btw-scans om uw risico’s en kansen op btw-gebied in kaart te brengen;
 • Verzorgen van btw-trainingen;
 • Opzetten en controleren van Tax Control Frameworks;
 • Indienen van btw teruggaafverzoeken in Nederland of het buitenland;
 • Hulp bij de automatisering van uw btw-administratie;
 • Btw-vertegenwoordiging;
 • Begeleiding bij de jaarrekeningcontrole.

Enkele btw-specialisten op dit gebied

Samenwerken; lokaal, nationaal en internationaal

Wij geloven sterk in samenwerkingsverbanden en beschikken over een breed professioneel netwerk. Hierin vullen diverse belangrijke disciplines elkaar aan (denk onder andere aan accountants, notarissen, corporate finance, pensioenadviseurs). Lokaal kunnen we altijd een geschikte partner aanreiken voor vraagstukken die soms grenzen aan fiscaliteit, zowel bínnen Nederland als daarbuiten. Onze klanten zich kunnen hierdoor focussen op hun core business en het verschil maken in de markt. Als cliënt van Forward Fiscalisten profiteert u automatisch en direct mee van dit brede netwerk. 

In de knoop met de fiscus over btw?

Ook wanneer u onverhoopt tegen problemen aanloopt met de fiscale autoriteiten, kunt u bij onze specialisten terecht voor btw advies. Wij begeleiden met regelmaat ondernemers en particulieren bij boekenonderzoeken, belasting- en btw advies en bezwaar- en beroepsprocedures. Zowel in lastige als plezierige omstandigheden zijn wij er voor u, om actuele fiscale kansen te benutten en risico's te beperken.

Steek tijd in dingen waar uw passie en plezier liggen

Wie onderneemt weet dat hij het beste tijd kan steken in dingen waar passie en plezier liggen. Voor de meeste ondernemers geldt dat deze hartstocht en ambitie niet gevonden kan worden in afhandeling van fiscale vraagstukken. Neem daarom contact op met onze specialisten voor kundig btw-advies en u bent snel, goed en grondig geholpen.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Voor fiscale updates en adviezen
Naam
E-mailadres
×