Loonbelasting en sociale zekerheid zijn complexe onderwerpen, sterk aan verandering onderhevig. Het arbeidsvoorwaardenpakket dat u uw medewerkers aanbiedt dient helder uiteen te zetten wat men kan verwachten als het gaat om het -te belasten- loon en sociale verzekeringen. Dit kan nogal wat vraagtekens oproepen. Denk alleen al aan correcte verwerking van beloningen & vergoedingen. Maar ook bijzondere regelingen rondom pensioen of sparen. De belastingdienst controleert regelmatig of u dergelijke zaken op orde hebt en of er wordt voldaan aan wettelijke verplichtingen. Laat u dus begeleiden door onze gespecialiseerde fiscalisten.       

Direct advies
Scherp en onderscheidend advies vanuit toegewijde en ervaren fiscalisten, allen met een achtergrond bij de Big4.

Werkkostenregeling

De werkkostenregeling (WKR) is in 2011 in werking getreden en per 2015 verplicht geworden. Doel van de regeling was, om het doen van een juiste aangifte voor werkgevers eenvoudiger te maken. In de praktijk blijkt nog regelmatig dat deze doelstelling niet behaald is en dat de WKR als gecompliceerd en onlogisch wordt ervaren. Onze specialisten zijn thuis in alle onderdelen en kunnen u helpen inzicht te verkrijgen en te behouden in de diverse onderdelen van de werkkostenregeling, specifiek voor uw organisatie. Dit doen wij op de volgende manieren: 

  • Een WKR-QuickScan. Aan de hand van een onderzoek naar de toepassing van de WKR bieden wij u praktische handvatten om kansen optimaal te benutten en risico’s te mijden; 
  • Uitgebreide WKR-analyse, specifiek afgestemd op uw wensen; 
  • Wij zijn sparringpartner voor dagelijkse vragen en advisering en denken graag met u mee over grotere en kleinere vraagstukken. 

Andere regelingen

Binnen de loonheffingen bestaat een scala aan speciale wet- en regelgeving voor diverse situaties. Hierbij kunt u bijvoorbeeld denken aan regelingen voor ontslagvergoedingen, rondom (schijn)zelfstandigheid na het verdwijnen van de VAR, de afdrachtvermindering voor speur- en ontwikkelingswerk, gebruikelijk loon voor DGA’s en de auto, fiets of bestelbus van de zaak. Indien uw werknemers (soms) buiten Nederland werken of u personeel uit het buitenland tewerkstelt, kan hier nog een veelheid aan regelgeving bovenop komen. Wij denken graag met u mee en kunnen u helpen gebruik te maken van de mogelijkheden die de wet biedt. Ook kunnen we u helpen bij het optimaliseren van uw processen, zodat u tijd overhoudt voor andere zaken. 

Enkele specialisten op dit gebied

Samenwerken; lokaal, nationaal en internationaal

Wij geloven sterk in samenwerkingsverbanden en beschikken over een breed professioneel netwerk. Hierin vullen diverse belangrijke disciplines elkaar aan (denk o.a. aan accountants, notarissen, corporate finance, pensioenadviseurs). Lokaal kunnen we altijd een geschikte partner aanreiken voor vraagstukken die soms grenzen aan fiscaliteit, zowel bínnen Nederland als daarbuiten. Onze klanten zich kunnen hierdoor focussen op hun core business en het verschil maken in de markt. Als cliënt van Forward Fiscalisten profiteert u automatisch en direct mee van dit brede netwerk. 

In de knoop met de fiscus?

Ook wanneer u onverhoopt tegen problemen aanloopt met de fiscale autoriteiten, kunt u bij ons terecht. Wij begeleiden met regelmaat ondernemers en particulieren bij boekenonderzoeken, bezwaar- en beroepsprocedures. Zowel in lastige als plezierige omstandigheden zijn wij er voor u, om actuele fiscale kansen te benutten en risico's te beperken.

Steek tijd in dingen waar uw passie en plezier liggen

Wie onderneemt weet dat hij het beste tijd kan steken in dingen waar passie en plezier liggen. Voor de meeste ondernemers geldt dat deze hartstocht en ambitie niet gevonden kan worden in afhandeling van fiscale vraagstukken. Neem daarom contact op met onze fiscalisten en u bent direct snel, goed en grondig geholpen.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Voor fiscale updates en adviezen
Naam
E-mailadres
×