Eenmanszaak omzetten naar BV

Zit je bedrijf in de lift en gaan de zaken voorspoedig? Dan kunnen er meerdere redenen zijn om je eenmanszaak (of VOF) om te zetten naar een BV. Naast belastingvoordelen sluiten ondernemers hiermee ook hun privé aansprakelijkheid uit. Ook voor het huren van een (groter) pand of het aannemen van personeel kan het voordelen hebben. Bij Forward Fiscalisten helpen we wekelijks (groeiende) ondernemers die deze stap zetten. Laat je fiscaal professioneel ondersteunen en leg vrijblijvend contact met onze specialisten. We werken met scherpe tarieven en 100% betrokkenheid. 

Direct een afspraak
Scherp en onderscheidend advies vanuit toegewijde en ervaren fiscalisten, allen met een achtergrond bij de Big4.

Geruisloze inbreng van je onderneming

Je eenmanszaak (of VOF) omzetten naar een BV? Bij een geruisloze inbreng wordt de nieuwe BV voortgezet met de eindbalans van de eenmanszaak. Indien je goodwill of stille reserves hebt opgebouwd kan deze versie fiscaal aantrekkelijk zijn. Er wordt namelijk niet afgerekend over de stakingswinst. Let op; hieraan is wel de voorwaarde gekoppeld dat de aandelen niet mogen worden vervreemd gedurende minimaal drie jaar. Op verzoek kan er aan de voorovereenkomst tot oprichting van de BV een terugwerkende kracht van negen maanden worden toegekend. Hierbij moet de omzetting binnen 15 maanden hebben plaatsgevonden. De BV dient binnen dezelfde termijn te zijn opgericht.

Ruisende inbreng van je onderneming

Als je je onderneming ruisend inbrengt reken je direct bij de aangifte IB (inkomstenbelasting) af over eventuele stakingswinst, goodwill en stille reserves. Stille reserves bestaan uit het verschil in de werkelijke waarde en de boekwaarde van jouw activa. De werkelijke waarde van de activa wordt vervolgens opgenomen in de bv en daarbinnen ook afgeschreven. Het is in deze variant ook mogelijk om een stakingswinst lijfrente bij de bv te bedingen. Hierdoor is niet direct inkomstenbelasting verschuldigd, maar pas in de toekomst bij uitkering van de lijfrente.   

Wat kan Forward Fiscalisten verzorgen voor jou?

  • (fiscale) check stakingswinst
  • (fiscale) advisering over inbrengvariant
  • Opstellen en registratie intentieverklaring
  • Verzoek belastingdienst
  • Opstellen inbrengbeschrijving
  • (fiscale) check akten notaris
  • Oprichting BV
  • Akte van inbreng

En nu? Ruisende of geruisloze inbreng?

De keuze voor een ruisende of geruisloze inbreng is afhankelijk van meerdere factoren. Het advies is om altijd een een fiscalist in te schakelen als je voor de keuze komt te staan. Onze specialisten adviseren je concreet en duidelijk over de verschillende gevolgen en helpen je bij het maken van je keuze. Dit doen we uiteraard tegen moderne voorwaarden en aantrekkelijke tarieven.

Bel 088-1412400, we schetsen je dan meteen de mogelijkheden en vervolgstappen van onze dienstverlening, incl. een transparant kostenplaatje.

Je kunt ook direct een mail sturen naar info@forwardfiscalisten.nl Hierin omschrijf je kort de huidige situatie en de fiscale vragen die open staan. Wij leggen dan doorgaans binnen 24 uur contact met je, om je concreet verder te helpen. 

Enkele specialisten op dit gebied

Samenwerken; lokaal, nationaal en internationaal

Wij geloven sterk in samenwerkingsverbanden en beschikken over een breed professioneel netwerk. Hierin vullen diverse belangrijke disciplines elkaar aan (denk o.a. aan accountants, notarissen, corporate finance, pensioenadviseurs). Lokaal kunnen we altijd een geschikte partner aanreiken voor vraagstukken die soms grenzen aan fiscaliteit, zowel bínnen Nederland als daarbuiten. Onze klanten zich kunnen hierdoor focussen op hun core business en het verschil maken in de markt. Als cliënt van Forward Fiscalisten profiteert u automatisch en direct mee van dit brede netwerk. 

In de knoop met de fiscus?

Ook wanneer u onverhoopt tegen problemen aanloopt met de fiscale autoriteiten, kunt u bij ons terecht. Wij begeleiden met regelmaat ondernemers en particulieren bij boekenonderzoeken, bezwaar- en beroepsprocedures. Zowel in lastige als plezierige omstandigheden zijn wij er voor u, om actuele fiscale kansen te benutten en risico's te beperken.

Steek tijd in dingen waar uw passie en plezier liggen

Wie onderneemt weet dat hij het beste tijd kan steken in dingen waar passie en plezier liggen. Voor de meeste ondernemers geldt dat deze hartstocht en ambitie niet gevonden kan worden in afhandeling van fiscale vraagstukken. Neem daarom contact op met onze fiscalisten en u bent direct snel, goed en grondig geholpen.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Voor fiscale updates en adviezen
Naam
E-mailadres
×