Vastgoed

Vastgoed speelt bij veel ondernemingen en instellingen een belangrijke rol en levert vaak belangrijke fiscale vragen op. Zowel bij een aankoop, verkoop, (ver-)huur, vererving of schenking van vastgoed komen fiscale vraagstukken aan bod die u door een betrouwbare en ervaren fiscalist wilt laten beantwoorden. Onze specialisten hebben jarenlange ervaring opgebouwd, waardoor u direct stappen kunt maken. Voorafgaand aan een vastgoedtransactie brengen wij de fiscale consequenties in kaart en adviseren u hoe het grootste voordeel wordt behaald en (eventuele) risico’s worden uitgesloten.

Direct advies
Scherp en onderscheidend advies vanuit toegewijde en ervaren fiscalisten, allen met een achtergrond bij de Big4.

Een optimale fiscale positie m.b.t. uw vastgoed

Vaak ontbreekt de tijd en kennis in-house om fiscale en juridische vastgoedvragen efficiënt en betrouwbaar te beantwoorden. Doordat wij iedere dag onze fiscale bril hanteren en directe lijnen met diverse vastgoedspecialisten onderhouden, bent u verzekerd van de best mogelijke ondersteuning. Hans Pieter Mulder is een van onze specialisten die in 25 jaar tijd een omvangrijk trackrecord heeft opgebouwd als fiscalist bij vastgoedprojecten, -ontwikkeling en -beleggingen. Vanuit expertise en ervaring geeft hij professioneel fiscaal inzicht en passend advies. Het gehele team staat tot uw beschikking voor sparring over uw vastgoedvragen. Wij nodigen u van harte uit op ons kantoor in ’s-Hertogenbosch of Tilburg.

Fiscale vastgoedthema's

Vastgoedfiscaliteit kent bijzonder veel thema’s. Een aantal komen steevast wekelijks terug in onze praktijk. Dient u uw vastgoed bijvoorbeeld aan te merken als belegging of voor eigen gebruik? En is afschrijving van vastgoed nu wel of niet verstandig in specifieke situaties. (Ver)huurt u met of zonder btw? Overdrachtsbelasting en/of btw bij de levering van vastgoed spelen een belangrijke rol bij de fiscale vraagstukken rondom de transactie. Heeft u overigens ook bedacht dat de jaarlijkse WOZ-taxatie van invloed is op de fiscale ruimte om af te schrijven? U leest het al, genoeg redenen om u door een ervaren fiscalist te laten adviseren. Deze verdient zich namelijk altijd terug.

Enkele specialisten op dit gebied

Samenwerken; lokaal, nationaal en internationaal

Wij geloven sterk in samenwerkingsverbanden en beschikken over een breed professioneel netwerk. Hierin vullen diverse belangrijke disciplines elkaar aan (denk o.a. aan accountants, notarissen, corporate finance, pensioenadviseurs). Lokaal kunnen we altijd een geschikte partner aanreiken voor vraagstukken die soms grenzen aan fiscaliteit, zowel bínnen Nederland als daarbuiten. Onze klanten zich kunnen hierdoor focussen op hun core business en het verschil maken in de markt. Als cliënt van Forward Fiscalisten profiteert u automatisch en direct mee van dit brede netwerk. 

In de knoop met de fiscus?

Ook wanneer u onverhoopt tegen problemen aanloopt met de fiscale autoriteiten, kunt u bij ons terecht. Wij begeleiden met regelmaat ondernemers en particulieren bij boekenonderzoeken, bezwaar- en beroepsprocedures. Zowel in lastige als plezierige omstandigheden zijn wij er voor u, om actuele fiscale kansen te benutten en risico's te beperken.

Steek tijd in dingen waar uw passie en plezier liggen

Wie onderneemt weet dat hij het beste tijd kan steken in dingen waar passie en plezier liggen. Voor de meeste ondernemers geldt dat deze hartstocht en ambitie niet gevonden kan worden in afhandeling van fiscale vraagstukken. Neem daarom contact op met onze fiscalisten en u bent direct snel, goed en grondig geholpen.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Voor fiscale updates en adviezen
Naam
E-mailadres
×