Ondernemen over de grens 

Internationaal ondernemen biedt veel kansen en vormt een aantrekkelijke optie voor groei. Het brengt aan de andere kant ook uitdagingen met zich mee. Het fiscale speelveld is namelijk volop in beweging en verandert frequent. Fiscale regels kunnen een enorme impact hebben op het succes van uw internationale activiteiten. Bedrijven die onderdeel zijn van een groep krijgen o.a. te maken met transfer pricing (TP): dit zijn regels en methoden voor het vaststellen van prijzen binnen en tussen ondernemingen onder gemeenschappelijk eigendom (of dezelfde zeggenschap). Forward Fiscalisten beschikt over een gespecialiseerd team, dat u op verschillende manieren ondersteunt m.b.t. transfer pricing.

Een afspraak inplannen
Ons team van transfer pricing specialisten staat direct klaar om u op het gewenste niveau te ondersteunen.

Internationaal én nationaal in control

Transfer pricing (TP) is een fiscaal item, waar veel ondernemingen op dit moment mee te maken hebben. Er wordt vaak ten onrechte gedacht dat transfer pricing alleen een rol speelt bij internationaal zaken doen. Transacties tussen nationaal opererende groepen vallen echter eveneens onder de transfer pricing regelgeving. Het opstellen van een goed TP-beleid zorgt ervoor dat u als ondernemer voldoet aan de fiscale wet- en regelgeving. Het voorkomt discussies met de Belastingdienst, omkering van bewijslast en (strafrechtelijke) sancties.

De volgende voorwaarden gelden in Nederland ten aanzien van de transfer pricing documentatieverplichting:

Groepsomzet minder dan EUR 50 miljoen: in dit geval dient algemene transfer pricing documentatie beschikbaar te zijn.

Groepsomzet minimaal EUR 50 miljoen: bij deze geconsolideerde groepsomzet is het voor internationaal opererende ondernemingen verplicht om een Master File (groepsdossier) en een Local File (lokaal dossier) op te stellen.

Groepsomzet minimaal EUR 750 miljoen: voor dergelijke multinationale ondernemingen is het wettelijk verplicht om een Country-by-Country report (landenrapport) op te stellen in aanvulling op de Master File en Local File.

TP specialisten binnen Forward Fiscalisten

Twijfelt u of u voldoet aan de transfer pricing (TP) documentatiewetgeving? Of bent u van plan internationaal zaken te doen? Wij helpen u concreet en direct op de volgende onderdelen:

  • Review: wij controleren of uw transfer pricing beleid en documentatie voldoet aan de geldende wet- en regelgeving.
  • Design: wij zorgen samen met u voor een flexibel en toekomstbestendig transfer pricing model.
  • Documentatie: wij stellen transfer pricing documentatie op, ter onderbouwing van de interne transacties en fiscale positie.

Forward Fiscalisten beschikt over een ervaren team transfer pricing specialisten. Dit biedt u de mogelijkheid om uw TP-documentatie volledig aan ons uit te besteden, maar ook een review van uw eigen opgezette documentatie is een optie.  Risico’s, hiaten en aandachtspunten worden daarmee professioneel door ons geïdentificeerd. 

Tussen volledig uitbesteden en een review achteraf door ons team, zit ook de mogelijkheid om de documentatie zelf op te stellen, onder directe begeleiding van onze TP-fiscalisten. Zo kunt u kiezen uit verschillende opties, passend bij uw organisatie.

Enkele specialisten op dit gebied

Samenwerken; lokaal, nationaal en internationaal

Wij geloven sterk in samenwerkingsverbanden en beschikken over een breed professioneel netwerk. Hierin vullen diverse belangrijke disciplines elkaar aan (denk onder andere aan accountants, notarissen, corporate finance, pensioenadviseurs). Lokaal kunnen we altijd een geschikte partner aanreiken voor vraagstukken die soms grenzen aan fiscaliteit, zowel bínnen Nederland als daarbuiten. Onze klanten zich kunnen hierdoor focussen op hun core business en het verschil maken in de markt. Als cliënt van Forward Fiscalisten profiteert u automatisch en direct mee van dit brede netwerk. 

In de knoop met de fiscus?

Ook wanneer u onverhoopt tegen problemen aanloopt met de fiscale autoriteiten, kunt u bij ons terecht. Wij begeleiden met regelmaat ondernemers en particulieren bij boekenonderzoeken, bezwaar- en beroepsprocedures. Zowel in lastige als plezierige omstandigheden zijn wij er voor u, om actuele fiscale kansen te benutten en risico's te beperken.

Steek tijd in dingen waar uw passie en plezier liggen

Wie onderneemt weet dat hij het beste tijd kan steken in dingen waar passie en plezier liggen. Voor de meeste ondernemers geldt dat deze hartstocht en ambitie niet gevonden kan worden in afhandeling van fiscale vraagstukken. Neem daarom contact op met onze fiscalisten en u bent direct snel, goed en grondig geholpen.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Voor fiscale updates en adviezen
Naam
E-mailadres
×