Heeft u zich wel eens gewaagd aan Fugu Vis? Hoewel de smaak fantastisch blijkt te zijn, kan deze vis tegelijkertijd ook uw ondergang betekenen als u geen kennis of kunde heeft. Metaforisch te vergelijken met fiscaliteiten. Hoewel zaken aan de buitenkant vaak simpel lijken, dient er achter de schermen (in de ‘keuken’) een echte specialist mee te kijken, met inzicht in de risico’s en hoe deze uit te sluiten. In deze rol kunt u een fiscalist vergelijken met een sterrenkok. Niet alleen heeft hij of zij verstand van alle ingrediënten, maar juist ook van alle combinaties én de bereiding.

Naast ‘the catch of the day’, denkt de fiscalist ook continu vooruit, want er staan verschillende seizoenen voor de deur die allen hun eigen kansen op een geweldige ervaring kennen. Hij of zij staat dus nooit stil, kijkt zelfs als een regisseur over de jaren heen welke strategie het beste bij u (en uw onderneming) past. Zowel de fiscale kansen op korte- als lange termijn worden vanuit expertise verzilvert.

Terug naar de Fugu, ook wel Kogelvis genoemd. Mocht het schoonmaken nu niet door een professional zijn gebeurd, zou ik wel twee keer nadenken alvorens het bestek op te pakken. Het gif tetrodotoxine wat in deze vis huist, zorgt er namelijk voor dat alle spieren in het lichaam langzaam verlamd raken. Wanneer ook het hart ten prooi valt aan dit gif, kan geen dokter u meer redden.

Moraal van dit verhaal; laat u altijd goed en professioneel begeleiden bij fiscale vraagstukken. Uw fiscalist moet niet alleen een goede kok zijn, maar ook een regisseur die een bewezen trackrecord heeft en weet welke fiscale kansen er in de verschillende seizoenen verzilverd kunnen worden. Dit vergt kennis, kunde en ervaring, op een bedje van ongebreidelde passie voor het vak. Tenslotte is het interessant als de kok zelf ook kan uitleggen waarom hij bepaalde keuzes voor u heeft gemaakt.

Oh ja…, eens de Kogelvis niet juist is bereid, berg u dan maar…

Er bestaat namelijk geen antigif.

 

Meer weten over professioneel fiscaal advies, vanuit een moderne werkwijze en met grote passie, kennis en kunde uitgevoerd? Neem contact op met Forward Fiscalisten via Freek van Wijk (freek@forwardfiscalisten.nl of +31621864599). Wij geven u graag een kijkje in onze keuken en zorgen dat u en/of uw bedrijf een gezonde toekomst tegemoet gaat. Maak dus gerust vrijblijvend een afspraak.

Spread the word. Share this post!

Vragen over dit artikel? Neem contact op met Freek van Wijk.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Voor fiscale updates en adviezen
Naam
E-mailadres
×