Als directeur-grootaandeelhouder (DGA) heb je veel verantwoordelijkheden en taken, waaronder het beheer van je bedrijf en goed inrichten van je persoonlijke financiën. Een fiscalist kan je helpen bij het beheren van vele fiscale verplichtingen en (niet onbelangrijk) het optimaliseren van je fiscale positie. Hieronder in een notendop 5 redenen voor een DGA om een onafhankelijke fiscalist van Forward in te schakelen:

1. Beheer van complexe fiscale vraagstukken

Bijna iedere DGA krijgt ermee te maken; complexe(re) belastingvraagstukken, zoals de fiscale gevolgen van bedrijfsstructuren, fusies en overnames, btw, internationale belastingen en/of estate planning. Onze specialisten zorgen voor het beheer van deze vraagstukken, zodat je voldoet aan de actuele en relevante fiscale wet- en regelgeving. We adviseren ook over de verschillende opties om je belastinglast te verminderen.

2. Optimalisatie fiscale positie

We helpen je concreet bij het optimaliseren van je fiscale positie, door te adviseren over verschillende fiscale voordelen en aftrekposten waar je mogelijk recht op heeft. Denk hierbij aan belastingvoordelen specifiek beschikbaar voor DGA’s, zoals de gebruikelijk loonregeling en innovatiebox. Vanuit fiscale expertise minimaliseren we je belastingdruk (o.a.) door middel van belastingplanning en het benutten van fiscale aftrekposten.

3. Beheer van persoonlijke financiën

Niet alleen de fiscale verplichtingen van je bedrijf, maar ook je persoonlijke financiën verdienen aandacht van een professional. Onze gespecialiseerde belastingadviseurs ondersteunen bij het (fiscaal) beheren van jouw persoonlijke financiën en zorgen ervoor dat je voldoet aan alle fiscale wet- en regelgeving met betrekking tot persoonlijke belastingaangiften en -verplichtingen. Hieruit vloeit vaak ook advies over verschillende opties om je persoonlijke belastinglast te verminderen en je persoonlijke financiële positie te optimaliseren. Onze financieel planners brengen op deskundige en heldere wijze jouw financiële situatie in kaart en schetsen een volledig beeld van je inkomens- en vermogenspositie op korte en lange termijn. Dit geeft rust en overzicht.

4. Voorkomen van boetes en straffen

Het naleven van alle relevante fiscale wet- en regelgeving behoort tot je verantwoordelijkheden als DGA. Het niet correct naleven hiervan kan leiden tot boetes en straffen, die je als ondernemer het liefst wil vermijden. We zorgen er voor dat je aan alle vereisten voldoet en dat fiscale verplichtingen tijdig worden ingediend en betaald.

5. Besparing van tijd en stress

Je hebt vaak een drukke agenda en veel verantwoordelijkheden. Het beheren van fiscale verplichtingen kan zeer tijdrovend en stressvol zijn, daarnaast is het vaak niet de meest favoriete bezigheid van veel ondernemers. Een belastingadviseur van Forward helpt tijd te besparen en stress te verminderen door het fiscale werk uit handen te nemen en je te ontlasten bij deze verantwoordelijkheid. Dit doen we o.a. door, namens jou, goed overleg te voeren met de fiscus. Het gevolg is dat jij je als ondernemer kunt focussen op waar het allemaal om draait: jouw bedrijf.

Ontdekken waarom honderden DGA’s Forward Fiscalisten al hebben ingeschakeld? 

We gaan graag het gesprek aan over de voordelen die we jou als DGA fiscaal bieden (aan tafel of telefonisch). Met 20 ervaren belastingadviseurs zorgen we vanuit gespecialiseerde fiscale teams bij honderden bedrijven en organisaties voor professionele onafhankelijke fiscale advisering én implementatie. Onze meerwaarde wordt direct duidelijk in een oriënterend gesprek. Wil je op korte termijn vrijblijvend kennismaken met Forward Fiscalisten? Leg dan gerust contact.

📞 088-1412400
📧 info@forwardfiscalisten.nl

Onze werkwijze ontdek je hier, inclusief kernwaardes. Onze specialisten staan 100% voor je klaar. Iedere dag opnieuw.

Spread the word. Share this post!

Vragen over dit artikel? Neem contact op met Freek van Wijk.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Voor fiscale updates en adviezen
Naam
E-mailadres
×