Het is nogal wat om alle coronamaatregelen voor ondernemers goed bij te houden. Voor diegenen die door de bomen het bos even niet meer zien, zetten wij in korte blogs de huidige maatregelen per onderdeel voor jou als ondernemer, directeur of manager kraakhelder uiteen. Inclusief tips. In dit deel:

Vrije ruimte werkkostenregeling verruimd in verband met coronacrisis 

Werkgevers die in deze crisistijd iets extra’s voor hun medewerkers willen doen, krijgen daarvoor extra ruimte binnen de werkkostenregeling.  

De vrije ruimte, die vanaf 1 januari dit jaar 1,7% voor de eerste € 400.000 van de loonsom bedroeg, wordt tijdelijk verhoogd naar 3% van de eerste € 400.000 van de loonsom. Dit biedt werkgevers de gelegenheid hun medewerkers in deze moeilijke tijd te bedanken met een bloemetje of een cadeaubon. Ook kan de extra fiscale ruimte worden gebruikt voor andere (kleine) attenties of bijvoorbeeld een vergoeding voor hogere kosten voor bijvoorbeeld gas, water, licht, koffie en thee, welke kunnen opkomen door het thuiswerken.  

Jaarloonsom 

Werkgevers met een totale jaarloonsom van minimaal € 400.000, hebben hierdoor € 5.200 extra vrije ruimte te besteden in 2020. Voor werkgevers met een lagere totale jaarloonsom, bedraagt de extra vrije ruimte 1,3% van de fiscale jaarloonsom.  Aan de regeling zijn geen aanvullende voorwaarden verbonden. Een voorwaarde die al gold voor de opvulling van de vrije ruimte is dat de vergoeding of verstrekking gebruikelijk moet zijn. Kleine attenties en vergoedingen die hierboven als voorbeelden worden genoemd, zullen doorgaans aan deze voorwaarden voldoen. Onder voorwaarden kan ook een (extra) bonus in de vrije ruimte worden ondergebracht.  

Mocht u twijfelen of een vergoeding, verstrekking of bonus die u in gedachten hebt in de vrije ruimte kan worden ondergebracht, dan kijken wij graag met u mee. Desgewenst kunnen wij ook helpen met het inzichtelijk maken van de werkkostenregeling als geheel, waarbij wij eveneens aandacht besteden aan de opvulling van de vrije ruimte. Hiermee helpen wij u grip te houden op de invulling en overschrijding van de vrije ruimte en kunt u voorkomen dat de vrije ruimte onnodig overschreden of onbenut wordt.  

Kennismaken met Forward Fiscalisten

Wij helpen je o.a. verder met bovengenoemde coronamaatregelen en werken tegen moderne voorwaarden en tarieven. Met gespecialiseerde fiscale teams zorgen we bij vele bedrijven voor professionele en onafhankelijke fiscale ondersteuning. Onze meerwaarde wordt direct duidelijk in een oriënterend gesprek.

Kende u ons nog niet, maar heeft u een fiscaal vraagstuk en wilt u vrijblijvend kennismaken met Forward Fiscalisten? Stuur dan een mailtje of leg contact via 088-1412400. We plannen meteen een afspraak in. Onze werkwijze ontdekt u hier, inclusief onze kernwaardes. Alle specialisten bij Forward Fiscalisten staan 100% voor u klaar. Iedere dag opnieuw.

Spread the word. Share this post!

Vragen over dit artikel? Neem contact op met admin.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Voor fiscale updates en adviezen
Naam
E-mailadres
×