Door de Coronacrisis konden ondernemers in bepaalde bedrijfssectoren begin 2020 in aanmerking komen voor € 4.000 aan overheidssteun (Tegemoetkoming Ondernemers Getroffen Sectoren). Een aantal keer zijn met terugwerkende kracht sectoren aan de regeling toegevoegd. Hierdoor konden meer ondernemers voor de TOGS in aanmerking komen, mits hiertoe tijdig een aanvraag werd ingediend.

Pech

Een ondernemer die door toevoeging van zijn sector alsnog in aanmerking kon komen voor de TOGS had echter pech: hij had te laat bezwaar gemaakt tegen de afwijzing van zijn oorspronkelijke aanvraag. Aldus werd ook zijn bezwaar afgewezen.

Afwijzing per e-mail

Het is geen geheim dat termijnoverschrijdingen bij bezwaar- en beroepsprocedures veelal leiden tot niet-ontvankelijkheid. Onze specialisten formeel recht zagen in de casus van deze ondernemer een uitweg: de afwijzing van de noodsteun was per e-mail bekend gemaakt. Het bekendmaken per e-mail van beslissingen mag echter alleen indien de betrokkene uitdrukkelijk kenbaar heeft gemaakt dat hij per e-mail voldoende bereikbaar is. Hoewel betrokkene (verplicht) een e-mail adres moest achterlaten op het aanvraagformulier, betekende dit volgens ons niet dat de afwijzing per e-mail bekend gemaakt had mogen worden. Namens de ondernemer zijn wij daarom tegen de afwijzing in beroep gegaan bij het College van Beroep voor het Bedrijfsleven.

Interessante uitspraak

Onlangs heeft het College van Beroep voor het Bedrijfsleven ons, en daarmee de cliënt, in het gelijk gesteld. De beslissing was niet op de juiste wijze bekend gemaakt, waardoor de bezwaartermijn van zes weken nooit is gaan lopen. Daardoor kwam de ondernemer alsnog in aanmerking voor de noodsteun. Het is een interessante uitspraak, omdat de meeste correspondentie ten aanzien van de noodsteun per e-mail verloopt.

Kennis maken met Forward Fiscalisten?

We gaan graag het gesprek aan over de voordelen die we MKB en corporates fiscaal bieden (aan tafel of telefonisch). Met gespecialiseerde fiscale teams zorgen we bij honderden bedrijven en organisaties voor professionele onafhankelijke fiscale advisering én implementatie. Onze meerwaarde wordt direct duidelijk in een oriënterend gesprek. Wil je op korte termijn vrijblijvend kennismaken met Forward Fiscalisten?

📞 088-1412400
📧 info@forwardfiscalisten.nl

Onze werkwijze ontdek je hier, inclusief kernwaardes. Onze specialisten staan 100% voor je klaar. Iedere dag opnieuw.

Spread the word. Share this post!

Vragen over dit artikel? Neem contact op met Hans Pieter Mulder.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Voor fiscale updates en adviezen
Naam
E-mailadres
×