Heeft u veel bezittingen waarover u belasting in box-3 betaalt, terwijl het rendement op die bezittingen er feitelijk niet is? De Hoge Raad heeft vandaag beslist dat u minder belasting hoeft te betalen.

Werkelijk rendement

De belasting op vermogen wordt in box-3 geheven op basis van een fictief rendement. Het kan zijn dat het rendement dat u op uw vermogen behaalt, bijvoorbeeld als spaarder, lager is dan waar de Belastingdienst vanuit gaat. In dat geval kan redelijkerwijs niet worden gezegd dat belastingheffing op forfaitaire wijze proportioneel uitpakt. Om rechtsherstel te bieden, betrekt de Hoge Raad alleen het werkelijke rendement in de heffing.

Verzoek indienen

Indien in uw geval eveneens het werkelijke rendement op uw vermogen lager is dan het rendement waar de Belastingdienst vanuit gaat, is het mogelijk om een verzoek in te dienen om uw aanslag (alsnog) te verminderen. Is uw aanslag (nog) niet definitief vastgesteld, dan is er de mogelijkheid om deze in een bezwaarprocedure te laten verminderen.

Het succes van een verminderingsverzoek of bezwaarprocedure is afhankelijk van uw individuele omstandigheden. Wordt bij u belasting over uw vermogen geheven over een hoger rendement dan u behaalt? Neem dan contact met ons op. Wij schatten uw kansen op belastingvermindering in, en staan u bij in een bezwaarprocedure of bij het indienen van een verminderingsverzoek.

Are you (also) ready to move Forward?

Ontdek in 2022 vrijblijvend onze werkwijze en de fiscale kansen die we voor Particulieren/ MKB/ DGA’s en Corporates verzilveren. Leg bijvoorbeeld contact met Hans Pieter MulderJoep KorstenPaul van den TillaartFreek van Wijk of één van de andere Forward Fiscalisten (088-1412400). Je kunt ons ook een mail sturen via info@forwardfiscalisten.nl. Wij leggen dan binnen 24 uur contact.

Spread the word. Share this post!

Vragen over dit artikel? Neem contact op met Freek van Wijk.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Voor fiscale updates en adviezen
Naam
E-mailadres
×