Forward Fiscalisten won eerder dit jaar een Hof procedure over de crisisheffing (zie bericht). Zeer bijzonder omdat vrijwel alle Rechtbank-, Hof- en Hoge Raad procedures over de crisisheffing in het voordeel van de belastingdienst worden beslecht. Na de gewonnen Hof procedure liet de belastingdienst het er echter niet bij zitten en is in cassatie gegaan bij de Hoge Raad. Ook door deze hoogste rechtsinstantie is Forward Fiscalisten nu in het gelijk gesteld.

Waar ging het over?

Onder de noemer crisisheffing werd over de jaren 2012 en 2013 met terugwerkende kracht extra loonbelasting geheven over salarissen hoger dan € 150.000. In de door Forward Fiscalisten gevoerde procedure werd inhoudingsplichtige hiermee onrecht aangedaan omdat de vennootschap op het heffingsmoment voor de crisisheffing inmiddels was geliquideerd (te weten in december 2013). Het Hof -en nu dus ook de Hoge Raad- deelde de mening van Forward Fiscalisten en maakte korte metten met een deel van het besluit van de Staatssecretaris waarin de kring van inhoudingsplichtigen werd opgerekt. Hierdoor kwam de aanslag alsnog te vervallen. Een mooi en rechtvaardig resultaat.

Verschilt u ook van mening met de belastingdienst en wilt u een eerlijke inschatting van uw proceskansen? Wij nodigen u graag uit aan tafel, om met de juiste specialist tot een passend advies en concrete oplossing te komen!

Wie wij zijn?

Forward Fiscalisten is een sterk groeiend fiscaal advieskantoor dat bedrijven, organisaties en ondernemers op moderne wijze deskundig adviseert bij (complexe) fiscale vraagstukken. Onze ervaren fiscalisten hebben een Big4 achtergrond, werken met korte communicatielijnen en 100% betrokkenheid. En dat tegen reële tarieven. Nieuwsgierig naar de voordelen en niet bang voor een kritisch vergelijk? Neem dan contact op met Hans Pieter Mulder, of één van de andere Forward Fiscalisten.

Spread the word. Share this post!

Vragen over dit artikel? Neem contact op met Freek van Wijk.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Voor fiscale updates en adviezen
Naam
E-mailadres
×