Het einde van 2020 is in zicht en de Kerstdagen staan voor de deur. Een belangrijk aspect van uw bedrijf is ongetwijfeld dat u goed voor uw medewerkers wilt zorgen. Echter, het vele thuiswerken door corona maakt dit praktisch gezien nog wel eens lastig. Ook de fiscale mogelijkheden bij dit onderwerp krijgen niet altijd de juiste aandacht, wat in sommige gevallen zonde is. Wij brengen u graag op de hoogte van een aantal ‘quick wins’.

Vergoeden of verstrekken kan mogelijk vrijgesteld van heffing

Onder de werkkostenregeling kunt u vergoedingen en verstrekkingen aanbieden aan uw werknemers zonder dat hierover belastingheffing en/of werkgeverspremies zijn verschuldigd. Ze moeten dan wel vallen onder een van de expliciet vrijgestelde categorieën en voldoen aan de voorwaarden. U kunt dan denken aan vergoedingen voor het inrichten van de thuiswerkplek, ICT, een internetabonnement of hulpmiddelen van andere aard die nagenoeg geheel zakelijk worden aangewend.

De vrije ruimte is dit jaar extra ruim

Ook als de vergoeding of verstrekking niet valt onder een van de vrijgestelde categorieën kan hij mogelijk geheel vrijgesteld worden aangeboden. Dit is het geval wanneer u niet alle ‘vrije ruimte’ in de werkkostenregeling heeft benut. De vrije ruimte bedraagt dit jaar 3% over de eerste 400.000 euro aan loonkosten en 1,2% over het meerdere. Als de vergoeding binnen deze ruimte valt en wordt voldaan aan de voorwaarden, kunt u uw werknemers een vrijgestelde vergoeding of verstrekking aanbieden. Daarnaast bent u hierover geen werkgeverspremies verschuldigd. Een win-win, want u houdt beiden meer over!

Tot slot een paar aandachtspunten…

In deze tijden waarbij thuiswerken de norm is, komen u en uw medewerkers voor nieuwe uitdagingen te staan. Hierbij kan een klein gebaar een groot verschil maken. Wij denken graag met u mee op dit vlak om uw beleid fiscaal optimaal vorm te geven. Het is echter ook belangrijk om rekening te houden met de geldende (administratieve) voorschriften, om te voorkomen dat het voordeel op een later moment wordt teruggenomen.

Kennis maken met Forward Fiscalisten?

We gaan graag het gesprek aan over de voordelen die we MKB en corporates bieden (virtueel of aan tafel). Met gespecialiseerde fiscale teams zorgen we bij honderden bedrijven en organisaties voor professionele onafhankelijke fiscale advisering én implementatie. Onze meerwaarde wordt direct duidelijk in een oriënterend gesprek. Wil je binnen 24 uur vrijblijvend kennismaken met Forward Fiscalisten? Stuur een mail naar info@forwardfiscalisten.nl of leg contact via 088-1412400. We plannen meteen een afspraak in. Onze werkwijze ontdek je hier, inclusief kernwaardes. Onze specialisten staan 100% voor u klaar. Iedere dag opnieuw.

Spread the word. Share this post!

Vragen over dit artikel? Neem contact op met Koen Sars.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Voor fiscale updates en adviezen
Naam
E-mailadres
×