Q4 2020: veel meer bedrijven komen in aanmerking voor TVL en NOW 3!

Mede vanwege de lockdown komen veel meer bedrijven in aanmerking voor de Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL) . In de eerste plaats zal er door de lockdown eerder sprake zijn van de vereiste omzetdaling van tenminste 30%. Daarnaast geldt de TVL Q4 – anders dan bij de voorgaande TVL regelingen – voor alle bedrijfssectoren (met uitzondering van krediet- en financiële instellingen, publiek bekostigde scholen en instellingen, holdings, huishoudens en (internationale) overheidsinstellingen). De “SBI-codes” zijn derhalve losgelaten. Bij 30% omzetverlies is het subsidiepercentage 50%. Bij 100% omzetverlies loopt dit op naar 70%. Voor de horeca geldt overigens een extra tegemoetkoming. Om voor de TVL Q4 in aanmerking te komen moet er sprake zijn van een omzetdaling van 30% in Q4 2020 ten opzichte van de omzet van Q4 2019. Een tweede voorwaarde is dat er in Q4 sprake is van tenminste € 3.000 aan vaste lasten. U kunt uw aanvraag uiterlijk 29 januari 2021 17:00 uur (laten) indienen.

NOW loket heropend

Moet uw bedrijf/organisatie plotseling van 15 december tot 19 januari sluiten in verband met de lockdown? U kan dan alsnog NOW 3.1 aanvragen als u een verwacht omzetverlies heeft van tenminste 20% en aan de overige voorwaarden voldoet. Het loket om NOW 3.1 aan te vragen is namelijk heropend van 15 december tot en met 27 december 2020.

Kennis maken met Forward Fiscalisten?

We gaan graag het gesprek aan over de voordelen die we MKB en corporates fiscaal bieden (virtueel of aan tafel). Met gespecialiseerde fiscale teams zorgen we bij honderden bedrijven en organisaties voor professionele onafhankelijke fiscale advisering én implementatie. Onze meerwaarde wordt direct duidelijk in een oriënterend gesprek. Wil je binnen 48 uur vrijblijvend kennismaken met Forward Fiscalisten? Stuur een mail naar info@forwardfiscalisten.nl of leg contact via 088-1412400. We plannen meteen een afspraak in. Onze werkwijze ontdek je hier, inclusief kernwaardes. Onze specialisten staan 100% voor u klaar. Iedere dag opnieuw.

Spread the word. Share this post!

Vragen over dit artikel? Neem contact op met Hans Pieter Mulder.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Voor fiscale updates en adviezen
Naam
E-mailadres
×