Heeft u een mooi vermogen opgebouwd dat u graag in stand houdt? Of misschien wilt u wel fiscaal vriendelijk (een deel van) uw vermogen overdragen? Vermogensstructurering en vermogensoverdracht zijn vaak niet gebaseerd op snelle beslissingen en verdienen daarom aandacht van een professional. Het gaat om weloverwogen keuzes, waarbij er tegenwoordig veel verschillende fiscale regelingen en eisen voor vermogensbehoud en overdracht gelden. Denk bijvoorbeeld aan de fiscale bedrijfsopvolgingsregeling (BOR) wanneer u uw onderneming wilt overdragen. Maar ook de mogelijkheid tot het opstellen van een optimaal schenkingsplan. 

Vragen die verband houden met financiële planning

  • Hoe kan ik mijn huwelijksvoorwaarden, voorwaarden voor geregistreerd partnerschap of samenlevingscontract het beste inrichten?
  • Sluit mijn testament nog wel aan bij mijn persoonlijke omstandigheden en wensen? En bij de huidige wet- en regelgeving?
  • Waar moet ik bij een schenking fiscaal op letten?
  • Hoe beheer en vergroot ik mijn vermogen?
  • Wie regelt mijn (financiële) zaken wanneer ik dat zelf niet meer kan? Is een levenstestament of volmacht nuttig voor mij?
  • Hoe voordelig is het om mijn onderneming te schenken en houd ik zelf wel voldoende inkomen of vermogen over om te kunnen blijven leven zoals gewenst?

Herkent u zich in een of meerdere van bovenstaande vragen? Dan kan het raadzaam zijn om het gesprek aan te gaan met een ervaren estate planner.  

Aandachtspunten en uitkomst

Met een financiële planning beschikt u over een concreet uitgewerkt rapport waarmee u op basis van uw inkomsten, uitgaven en vermogensbestanddelen een compleet overzicht heeft van uw financiële situatie. Dit plan vormt uw financiële leidraad voor de toekomst en kan eenvoudig periodiek worden aangepast en bijgewerkt. In de rapportage wordt rekening gehouden met o.a. verschillende soorten belasting en aftrekposten, ondernemingsvermogen, huidige (en/of toekomstige) hypotheken, pensioenen en levensverzekeringen, sociale zekerheden, beleggingen en/of financieringen, risico’s over langere periodes. De ontwikkeling van uw vermogen wordt gevisualiseerd, zowel privé als zakelijk. Er volgt concreet uit hoeveel rendement er nodig is om het gewenste inkomen te kunnen behalen of welke investeringen er mogelijk zijn. Een ander resultaat is dat er verschillende scenario’s in kaart worden gebracht, waarop weer specifiek advies mogelijk is om uw fiscale positie te optimaliseren.

Are you ready to move Forward?

Graag gaan we met u in gesprek over uw persoonlijke situatie. Neem gerust contact op met onze specialist Gijs Cox via gijs@forwardfiscalisten.nl of één van de andere Forward Fiscalisten (088-1412400). U kunt ons ook een mail sturen via info@forwardfiscalisten.nl. Wij leggen dan binnen 24 uur contact tijdens werkdagen.

Spread the word. Share this post!

Vragen over dit artikel? Neem contact op met Gijs Cox.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Voor fiscale updates en adviezen
Naam
E-mailadres
×