Met een gespecialiseerd btw-team ondersteunen we bij grensoverschrijdende btw-vraagstukken en -dienstverlening. Een belangrijk onderdeel van onze dienstverlening is het aanbieden van btw-vertegenwoordiging aan bedrijven die niet in Nederland gevestigd zijn, maar wel zaken doen met Nederlandse klanten. Wat deze btw-vertegenwoordiging inhoudt en waarom bedrijven baat hebben bij de diensten van Forward Fiscalisten op dit gebied, lees je beknopt hieronder.

Bedrijven zonder fysieke aanwezigheid in NL

Als een ondernemer niet in Nederland woont, niet in Nederland is gevestigd of geen vaste inrichting heeft, kan hij een Nederlandse fiscaal vertegenwoordiger aanstellen om te voldoen aan de administratieve verplichtingen die voortvloeien uit de Nederlandse btw-wetgeving (in sommige gevallen is er zelfs een verplichting om een btw-vertegenwoordiger met een algemene vergunning aan te stellen). Wanneer een bedrijf zaken doet in Nederland, bijvoorbeeld goederen of diensten levert aan Nederlandse klanten, kan het verplicht zijn btw in rekening te brengen. Deze btw moet dan worden voldaan aan de Nederlandse Belastingdienst. Mogelijk kan ook Nederlandse btw die aan leveranciers is betaald, worden teruggevraagd. Als het bedrijf echter geen fysieke aanwezigheid in Nederland heeft, kan het moeilijk zijn om aan alle btw-verplichtingen te voldoen. Dit is waar onze btw-vertegenwoordiging van pas komt.

Voordelen van btw-vertegenwoordiging

Forward Fiscalisten kan optreden als btw-vertegenwoordiger voor bedrijven die geen fysieke aanwezigheid in Nederland hebben. Dit betekent dat wij namens jouw bedrijf Nederlandse btw-aangiften kunnen doen en btw kunnen terugvragen. Door gebruik te maken van btw-vertegenwoordiging hoef je zelf niet te zorgen voor de nodige administratie en kennis van de Nederlandse btw-regelgeving. Forward Fiscalisten neemt deze zorgen volledig uit handen, zodat je je volledig kunt richten op jouw kernactiviteiten.

Als wij optreden als fiscaal vertegenwoordiger en een algemene vergunning van de Nederlandse Belastingdienst verkrijgen, kunnen wij jouw onderneming zelfs helpen bij het aanvragen van de Nederlandse vergunning voor uitstel van invoer-btw (een zogenoemde artikel 23-vergunning), zodat jouw onderneming de verschuldigde invoer-btw niet hoeft te financieren voor goederen die vanuit niet-EU-landen in Nederland worden ingevoerd. De verplichting om invoer-btw te betalen wordt uitgesteld tot de periodieke btw-aangifte en aangezien de invoer-btw in dezelfde aangifte in aftrek kan worden gebracht, leidt dit niet tot een te betalen bedrag. Dit geeft een direct cashflowvoordeel.

Welke diensten biedt Forward aan?

Als jouw fiscaal vertegenwoordiger kunnen wij de volgende diensten aanbieden:

  • Registratie van jouw bedrijf voor btw-doeleinden;
  • Opstellen en indienen van btw-aangiften;
  • Rapporteren van intracommunautaire leveringen aan andere EU-landen (EG-verkooplijsten);
  • Opstellen en indienen van Intrastat-aangiften;
  • Advies over btw en douane-verplichtingen;
  • Contact de Nederlandse Belastingdienst en het CBS;
  • Registratie van fiscale vertegenwoordiging;
  • Aanvragen van vergunningen.

Kennis maken met ons btw-team? 

Wij maken graag vrijblijvend kennis, om de voordelen van (o.a.) btw-vertegenwoordiging uiteen te zetten. Verplicht tot niets en geeft je de mogelijkheid onze werkwijze en moderne voorwaarden kritisch te beoordelen of vergelijken t.o.v. jouw huidige fiscale dienstverlener. Bel ons via 088-1412400 of stuur een mail naar info@forwardfiscalisten.nl voor een afspraak. Wij zetten direct onze werkwijze uiteen, inclusief transparante reële tarieven. Liever direct contact met een van de btw-specialisten? Stuur dan gerust een mail aan Thijs de Mos.

Spread the word. Share this post!

Vragen over dit artikel? Neem contact op met Thijs de Mos.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Voor fiscale updates en adviezen
Naam
E-mailadres
×