Minimaal 7% van je totale omzet aan energiekosten?

Dan kom je in aanmerking voor de regeling Tegemoetkoming Energiekosten. Deze TEK is een tijdelijke regeling voor bedrijven, waar minimaal 7% van de totale omzet energiekosten betreffen. De regeling geldt voor de periode van 1 november 2022 tot en met december 2023. Het loket is geopend tot en met 2 oktober 2023. Met behulp van deze tegemoetkoming krijg je als energie-intensieve mkb’er extra hulp om je bedrijfsmodel toekomstbestendig te houden.

Hoe werkt de regeling?

In het kort komt de TEK erop neer dat je als bedrijf een vergoeding kunt krijgen van 50% van de gestegen energiekosten, met een maximumvergoeding van €160.000. In eerste instantie wordt een voorschot van 35% uitgekeerd, omdat de gas- en elektriciteitsprijzen minder hoog zijn uitvallen dan eerst werd ingeschat. Dit om te voorkomen dat er later veel terugbetaald moet worden. Uiteraard zijn er een aantal voorwaarden, waar je aan moet voldoen. Zo dient je onderneming (vereniging of stichting) te voldoen aan definitie van een mkb-onderneming, sta je ingeschreven bij de KVK (op of voor 31 december 2022) en is je bedrijf in Nederland gevestigd. Indien een tegemoetkoming verkregen door het prijsplafond, wordt dat bedrag in mindering gebracht op de TEK. Dat geldt ook voor de €190 die energieleveranciers hebben uitgekeerd in november en december 2022.

Drempelprijs bij TEK-subsidie 

Je kunt via de TEK 35% van de energiekostenstijging terugkrijgen. Het gaat dan om de kostenstijging boven de drempelprijs. De drempelprijs betreft €1,19 per m3 gas en €0,35 per kWh elektriciteit. Er is tevens een maximale prijs. Deze bedraagt €3,19 per m3 gas en €0,95 per kWh elektriciteit. In alle gevallen is de maximale energiecompensatie steeds 35%.

TEK-subsidie aanvragen

Je kunt de TEK-regeling aanvragen tot en met 2 oktober 2023, 17.00 uur bij de Rijksdienst voor ondernemend Nederland (RVO).  Als je het online formulier invult op de RVO-site, bestaat ook de mogelijkheid om updates en informatie over de TEK per mail te ontvangen.

Uitstel van belasting

Bij liquiditeitsproblemen door de stijgende energiekosten, bestaat ook de mogelijkheid om belastinguitstel aan te vragen. Per 1 oktober 2022 is het beleid van de Belastingdienst voor uitstel van betaling versoepeld om energie-intensieve mkb-ondernemingen te ondersteunen. Per geval en situatie wordt bekeken op welke manier jij met je onderneming belastinguitstel kunt krijgen.

Kennis maken met Forward Fiscalisten?

We gaan graag het gesprek aan over de voordelen die we MKB fiscaal bieden (aan tafel of telefonisch). Met 20 ervaren belastingadviseurs zorgen we vanuit gespecialiseerde fiscale teams bij honderden bedrijven en organisaties voor professionele onafhankelijke fiscale advisering én implementatie. Onze meerwaarde wordt direct duidelijk in een oriënterend gesprek. Wil je op korte termijn vrijblijvend kennismaken met Forward Fiscalisten?

📞 088-1412400
📧 info@forwardfiscalisten.nl

Onze werkwijze ontdek je hier, inclusief kernwaardes. Onze specialisten staan 100% voor je klaar. Iedere dag opnieuw.

Spread the word. Share this post!

Vragen over dit artikel? Neem contact op met Freek van Wijk.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Voor fiscale updates en adviezen
Naam
E-mailadres
×