Het jaar 2017 loopt bijna ten einde. Graag willen wij u nog 4 eindejaartips geven om het jaar 2017 fiscaal vriendelijk af te sluiten.

 

  1. Volledig benutten van de vrije ruimte van de werkkostenregeling

In 2017 mogen werkgevers 1,2%  van het totale fiscale loon gebruiken om belastingvrij vergoedingen en verstrekkingen aan hun werknemers te geven. Ga daarom als werkgever na of er nog vrije ruimte aanwezig is. Mocht dat het geval zijn dan kunt u de resterende vrije ruimte nog besteden aan belastingvrije vergoedingen en verstrekkingen. Zoals bijvoorbeeld een kerstpakket of een bonus.

 

  1. Vrije ruimte en de DGA

Indien u een DGA bent en de BV heeft nog vrije ruimte over, dan kan de BV een bonus aan u toekennen ter grootte van de vrije ruimte. De hoogte van de bonus moet wel gebruikelijk zijn naar omstandigheden. Vergoedingen en verstrekkingen voor maximaal een totaal bedrag van € 2.400 per persoon per jaar wordt door de Belastingdienst als gebruikelijk aangemerkt.

 

  1. Schenken aan de kinderen

Mocht u in 2017 nog niet hebben geschonken aan uw kind en u wilt aan belastingvrije vermogensoverheveling doen? In 2017 kunt u maximaal € 5.320 belastingvrij schenken aan uw kind.

 

  1. Jaarruimte optimaal benut in 2017?

Per jaar mag u fiscaal vriendelijk een maximaal bedrag aan pensioen opbouwen. Indien er minder wordt opgebouwd dan dit maximale bedrag, heeft u een “pensioengat”. Dit pensioengat kan worden opgevuld door een lijfrenteverzekering af te sluiten bij een verzekeraar of een lijfrente bankspaarproduct bij een bank. De bedragen die u in 2017 betaalt aan deze verzekeraar of bank, zijn in uw aangifte IB 2017 onder voorwaarden aftrekbaar. Een van deze voorwaarden is dat u voldoende jaarruimte/reserveringsruimte heeft.

Bent u benieuwd of u jaarruimte/reserveringsruimte heeft? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u snel en concreet verder.

 

Andere fiscale vragen of wilt u het fiscale vizier in 2018 opnieuw scherp stellen met een verfrissende blik? Forward Fiscalisten staat klaar voor een vrijblijvend gesprek.

Spread the word. Share this post!

Vragen over dit artikel? Neem contact op met Freek van Wijk.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Voor fiscale updates en adviezen
Naam
E-mailadres
×