Chinese advocatengigant gaat samenwerken met fiscalisten uit Brabant

22-01-2018 Financieel Dagblad (FD) – Door Bas Knoop

Een Chinese advocatenreus met meer dan 5500 advocaten die gaat samenwerken met een bescheiden fiscaal boutique kantoor uit Brabant: dat klinkt niet logisch. Toch ondertekende Forward Fiscalisten uit Den Bosch onlangs in de Chinese stad Shenzhen een samenwerkingsovereenkomst met Yingke Law Firm, met 44 kantoren een van China’s grootste advocatenfirma’s.

Freek van Wijk, commercieel directeur bij Forward Fiscalisten, snapt de verwondering. ‘China stond al langer op onze radar. Een jaar geleden hebben wij onze stoute schoenen aangetrokken en zijn via een zakenrelatie in China in contact gekomen met een partner van Yingke. Zij waren direct enthousiast over onze werkwijze.’

Toegangspoort tot Europa

Forward Fiscalisten, twintig medewerkers, gaat de cliënten van Yingke die in Europa actief zijn, of plannen hebben zich daar te vestigen, fiscaal adviseren. ‘Yingke richt zijn pijlen steeds meer op Europa’, zegt Van Wijk. ‘Maar fiscale kennis ontbreekt, terwijl de wereld van de fiscaliteit steeds complexer wordt. Wij hebben een groot netwerk van bevriende kantoren waarmee wij onze klanten in heel Europa kunnen bedienen. Voor China willen wij op fiscaal gebied de poort tot Europa zijn.’

Andersom verwijst Forward Fiscalisten, dat ook een kantoor heeft in Tilburg en Den Haag, zijn cliënten die in China ondernemen voor juridisch advies door naar Yingke.

Het internationale advocatenblad The Lawyer becijferde vorig jaar september dat Yingke sinds 2016 negen nieuwe kantoren in China opende. In zijn thuisland heeft Yingke nu 44 vestigingen. Ook is het advocatenkantoor vertegenwoordigd in 104 internationale steden, vaak via samenwerkingsverbanden met lokale advocatenfirma’s.

Van Wijk verwacht dat de samenwerking met de Chinezen Forward Fiscalisten dit jaar ’tientallen extra zaken’ zal opleveren. Van een overname op termijn door Yingke is volgens hem geen sprake. ‘Wij willen niet ingelijfd worden.’

Link naar artikel: 

 

Brabantse Forward Fiscalisten gaat samenwerken met Chinese advocatenreus

22-01-2018 Brabants Dagblad (BD) – Door Marc Brink

DEN BOSCH – Forward Fiscalisten, gevestigd in Den Bosch, Tilburg en Den Haag, heeft onlangs een samenwerkingsovereenkomst gesloten met een van de grootste Chinese advocatenkantoren: Yingke Law Firm.

Yingke heeft in China ruim 40 kantoren en is wereldwijd actief in 104 steden. Er werken meer dan 5.500 advocaten.

,,Wij hebben de stoute schoenen aangetrokken en zijn contacten gaan leggen met Yingke Law Firm”, zegt Freek van Wijk, directeur van het Nederlandse kantoor. ,, Zij reageerden zeer positief op onze moderne aanpak binnen het fiscale domein. Zo positief dat we eind vorig jaar enkele partners in Nederland mochten ontvangen. Men was dusdanig onder de indruk van onze aanpak en de wijze waarop we cliënten adviseren, dat we afgelopen week in China onze samenwerking hebben geformaliseerd.”

Hans Pieter Mulder, partner bij Forward Fiscalisten, zegt als netwerkorganisatie klanten  ‘op moderne wijze te kunnen bedienen’: ,,Zonder pretenties willen wij voor China een ‘gateway to Europe’ zijn, waarbij we zeker weten dat ze goed en professioneel worden geholpen.”

Link naar artikel: 

  

Spread the word. Share this post!

Vragen over dit artikel? Neem contact op met Freek van Wijk.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Voor fiscale updates en adviezen
Naam
E-mailadres
×