Even knipperen met je ogen en het vijfjarig jubileum voor Forward Fiscalisten is een feit. Waar deze moderne fiscale adviesorganisatie tot enkele jaren geleden nog relatief onbekend was in de markt, is dat inmiddels wel anders. De naamsbekendheid heeft, o.a. door diverse social media kanalen en evenementen, enorme sprongen gemaakt. Ondernemers door heel Nederland hebben de energieke fiscalisten daarnaast al wel eens gespot op de vele netwerkborrels of seminars. In de afgelopen 2 jaar is het bedrijf verdubbeld in omzet en aantal fiscalisten. Een FD Gazelle nominatie ligt in het verschiet. Inmiddels telt het Brabantse bedrijf 12 medewerkers en groeit ook in 2019 vrolijk door. 

Fiscale regels en -wetgeving veranderen in moordend tempo

Hoe het kan dat een kleinere adviespartij door vele ondernemers én mid-corporates inmiddels door heel Nederland als serieus alternatief wordt gezien voor (next-)Big4 adviesorganisaties? De ogen van directeur Freek van Wijk beginnen te fonkelen. “Eigenlijk simpel. We leveren Big4-kwaliteit, maar dan vanuit moderne kernwaardes en tegen normale tarieven.” Enthousiast vervolgt hij: “Onze focus ligt 100% op fiscale vraagstukken (tax-only), wij zijn dus geen accountants, houden ons niet bezig met jaarrekeningen en audits. Ook dat is een vak apart, net zoals het specialisme pensioenadviseur of bijv. vermogensbeheerder. De toekomst zal uitwijzen dat de uitspraak ‘schoenmaker, blijf bij je leest’ een steeds belangrijker principe wordt in de gehele finance-sector. Ten opzichte van 10, 15 jaar geleden veranderen fiscale regels en -wetgeving nu soms in een moordend tempo. Het vak van fiscalist is vele malen intenser en interessanter geworden. We zitten niet meer op de achterbank, maar voorin, naast de klant. Samen met hem of haar kijken we naar de toekomst, soms jaren vooruit. De impact die we als fiscalist hebben, wordt vaak onderschat. Zo worden enorme fiscale voordelen behaald vanuit complexe fiscale faciliteiten en -vraagstukken. Tegelijkertijd beperken we fiscale risico’s tot een minimum. In beide gevallen levert een goede fiscalist geld op.”

Een sterk DNA is key

Met een nieuw hoofdkantoor in ‘s-Hertogenbosch en kantoren in Tilburg en Den Haag, timmeren de vier eigenaren aardig aan de weg. Oprichters Paul van den Tillaart en Hans Pieter Mulder hadden van meet af aan al een moderne visie op ondernemerschap. Ze waren niet bang om onorthodoxe stappen te zetten, zodat écht onderscheid gemaakt kon worden. Samen met derde eigenaar en fiscalist Joep Korsten besloten ze om naast fiscale slagkracht juist ook andere ervaring in huis te halen. Van den Tillaart: “We willen op een verantwoorde en duurzame wijze groeien. Business development, marketingstrategie, verticale marktfocus, social selling, acquisitie, marktpositionering en merkbeleving zijn over het algemeen geen zaken waar de gemiddelde fiscalist kaas van heeft gegeten. Laat staan dat ie er veel ervaring mee heeft.” Hans Pieter Mulder vult aan, “wij hebben besloten om Forward Fiscalisten in een vroeg stadium direct als moderne ‘onderneming’ te zien. Natuurlijk weten we zelf ook wel wat van marketing, acquisitie of HR, maar Freek legt vanuit ervaring direct sterke focus op deze elementen. We hebben samen duidelijke kernwaardes gedefinieerd. De fiscalisten die wij aannemen herkennen zich in onze moderne normen en waarden, zien dat het anders kan. Een sterk DNA is key voor ons, daar zit ons grootste onderscheid. Verbinding, betrouwbaarheid, hoog kennisniveau en transparantie zijn bij ons geen holle frases. Onze klanten, maar ook prospects merken dit meteen in een gesprek aan tafel.”          

Moderne proposities 

Met focus op marktsectoren en aansprekende fiscale specialisaties in-house, wordt het MKB en de mid-corporate markt fiscaal op haar wenken bediend bij Forward. Joep Korsten onderstreept dit: “Waar veel advieskantoren vandaag de dag een transitie door moeten op het gebied van bedrijfscultuur, pricing of digitalisatie, hebben wij het geluk dat we vanaf het begin meteen keuzes konden maken vanuit een moderne missie. We willen de meest gewaardeerde fiscale adviesorganisatie van Nederland worden. Dit uit zich o.a. in sterke, transparante proposities en een werksfeer die verre van ‘Amerikaans’ aandoet. Een oriënterend gesprek of een korte call vind je bij ons niet terug op je factuur. Alles bij ons is gericht op een duurzaam partnership met de klant, waarbij transparante communicatie en -afspraken de basis vormen.”         

Een onafhankelijke fiscalist naast je accountant geen overbodige luxe

De toekomst? Daar zijn de heren helder in. Mulder: “We zijn een zeer wendbare organisatie, schakelen ultrasnel met de klant en beschikken over veel expertises in-house. Hiermee vormen we direct een waardevol en transparant alternatief voor de -vaak logge en dure- grote advieskantoren. Niet alleen het MKB, maar ook mid-corporates en Quote-500 genoteerden weten de weg naar Forward Fiscalisten te vinden. Met focus op ‘verticals’, laten we zien dat we de taal van de klant spreken. Zo hebben we o.a. een healthcare-team, dat inmiddels een groot aantal zorginstellingen en zorgspecialisten (medici, tandartsen) door het hele land adviseert. Ook een avontuurlijke stap naar China zorgt inmiddels voor mooie klanten.”

Fiscaliteit is volgens Joep Korsten niet langer een laatste hoofdstukje in een boek, maar vormt steeds vaker het voorwoord. “Het is uitgegroeid tot een uiterst volwassen vakgebied, waar grote belangen mee gepaard gaan. Je hoeft hier alleen maar het nieuws voor bij te houden. Waar organisaties nu vaak nog hun accountant én fiscalist onder één dak krijgen aangeboden vanuit grote advieskantoren, zal dit steeds vaker worden gescheiden. Hiermee wordt alle schijn van belangenverstrengeling tegen gegaan en brengt de klant automatisch scherpte aan. De adviessector is volop in beweging. Wij zien dan ook met veel energie uit naar de volgende vijf jaar!”

 

Kennismaken met Forward Fiscalisten? Leg telefonisch contact met Hans Pieter Mulder, Joep Korsten, Paul van den Tillaart of Freek van Wijk Of stuur een mail naar info@forwardfiscalisten.nl

Spread the word. Share this post!

Vragen over dit artikel? Neem contact op met Freek van Wijk.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Voor fiscale updates en adviezen
Naam
E-mailadres
×