Heeft u in 2017 facturen met btw ontvangen uit andere EU-lidstaten, dan kunt u deze btw terugvragen via de Nederlandse Belastingdienst. De buitenlandse btw op facturen uit 2017 kunt u terugvragen tot en met 30 september 2018 via een speciale website van de Nederlandse Belastingdienst.

Voorwaarden voor teruggaaf van btw zijn:

  • de onderneming is in Nederland gevestigd,
  • de onderneming is geen btw verschuldigd in het land waar de btw wordt teruggevraagd, en
  • de goederen en diensten waarop de btw-facturen betrekking hebben worden gebruikt voor met btw belaste ondernemingsactiviteiten

Let op: voor het indienen van een terug-gaafverzoek zijn inloggegevens nodig. Het kan een aantal weken duren voordat deze worden verstrekt. Vraag deze inlogcodes tijdig aan bij de Belastingdienst via de website https://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/bldcontentnl/themaoverstijgend/rekenhulpen/aanvraag_inloggegevens_voor_terugvragen_btw_uit_eu_landen

Indien u nog geen inloggegevens hebt, moet u deze dus zo snel mogelijk aanvragen om nog tijdig het verzoek om teruggaaf in te kunnen dienen.

Voor vragen kunt u uiteraard altijd contact met ons opnemen.

Wie zijn wij?

Forward Fiscalisten is een modern fiscaal advieskantoor dat organisaties en ondernemers op effectieve wijze deskundig adviseert bij (complexe) fiscale vraagstukken. Onze ervaren fiscalisten hebben een Big4 achtergrond, werken met korte communicatielijnen en 100% betrokkenheid. En dat tegen reële tarieven. Ontdekken welke fiscale kansen wij voor u verzilveren? Neem dan contact op met Freek van Wijk of één van de andere Forward Fiscalisten.

Spread the word. Share this post!

Vragen over dit artikel? Neem contact op met Vera Weekers.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Voor fiscale updates en adviezen
Naam
E-mailadres
×