In ons eerdere blog heb je al kunnen lezen wat de voordelen zijn van een bv. Wanneer je jouw bestaande bedrijf wilt omzetten naar een bv, zijn er diverse keuzes beschikbaar. Een van deze opties is de geruisloze inbreng in de bv. Ben je benieuwd welke stappen hiermee gepaard gaan en wat de fiscale voordelen zijn? Lees meteen verder, Forward Fiscalisten zorgt voor professionele begeleiding van A tot Z. 

De voordelen van een geruisloze inbreng

De geruisloze inbreng betekent dat je eenmanszaak of vof wordt omgezet naar een bv, zonder dat er een fiscale afrekening plaatsvindt. In essentie zet je je onderneming voort in de vorm van een bv. De nieuwe bv neemt de boekwaarden over van je oude eenmanszaak of vof op het moment van de inbreng. Een geruisloze inbreng biedt ondernemers fiscale voordelen door belastinguitstel op stille reserves en goodwill, bij de inbreng van een onderneming in een vennootschap. Zo behoud je liquiditeit, bevorder je continuïteit, bescherm je privévermogen en maak je opvolging en overdracht makkelijker.

Welke stappen kent een geruisloze inbreng?

De geruisloze inbreng kent een aantal fases alvorens je eenmanszaak is omgezet naar een bv. In hele grote lijnen zijn deze: 

  1. Bij het oprichten van de bv stelt de notaris als eerste een oprichtingsakte op;
  2. Daarna volgt een akte van inbreng, zodat alle bezettingen en schulden overgaan naar de nieuwe op te richten bv;
  3. Tot slot wordt de nieuwe bv ingeschreven bij de Kamer van Koophandel en wordt je oude onderneming opgeheven.

Uiteraard bespreken we alle bijbehorende belangrijke stappen met je bij Forward Fiscalisten. Dit doen we op een heldere manier en in duidelijke taal, zodat je begrijpt waar je aan toe bent. Ook leggen we uit waarom het verstandig is om een fiscalist in te schakelen, waardoor vervelende verrassingen achteraf worden voorkomen.

Laat je begeleiden door Forward Fiscalisten

Zodra de keuze is gemaakt om je bedrijf om te zetten naar een bv moeten diverse (fiscale) zaken geregeld worden. Denk hierbij onder andere aan het informeren van de Belastingdienst met behulp van een intentieverklaring. Het is van belang dat de intentieverklaring uiterlijk voor 1 oktober 2024 binnen is. Onze fiscalisten helpen je hierbij, zodat de notaris inzicht verkrijgt waarom er voor een bepaalde omzetting is gekozen. Bij Forward Fiscalisten helpen we wekelijks (groeiende) ondernemers die deze stap zetten. Wij begeleiden je professioneel en kennen een transparante werkwijze, ook in onze tarieven.

Meer weten?

Wil je een voorstel ontvangen voor een geruisloze inbreng, waarin alle stappen duidelijk staan beschreven? Stuur ons een e-mail via info@forwardfiscalisten.nl of neem contact op met onze collega Marjon van den Hout. Bellen kan natuurlijk ook via 088-1412400. Wij staan je graag te woord.

Spread the word. Share this post!

Vragen over dit artikel? Neem contact op met Freek van Wijk.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Voor fiscale updates en adviezen
Naam
E-mailadres
×